Hårbørster

Vi har samlet hårbørster uden plastik. En god hårbørste er vigtigt i en hverdag med langt hår. Men den kan sagtens være lavet af mere bæredygtige materialer.

3 Products

Filtre
Ok

  Filtre

  show blocks helper

  Aktive filtre

  Filter by Color

  Filter by Size

  Vælg pris


  Min Price:

  Max Price:

Bæredygtig hårbørste

Hos Simpelt.dk har vi et lille, men godt udvalg af bæredygtige hårbørster. De er uden plastik, uden emballage, og lavet af mere miljøvenlige materialer. Hårbørster er en fast inventar på de fleste badeværelser, og vi har lidt til forskellige hårtyper.

Bambus hårbørste

Har du krøller anbefales det at benytte en bredtandet kam eller børste. Vores håndlavede børste i bambus, har børsteknopper af hornbjælke-træ, der er placeret med godt mellemrum. Den er derfor god til folk med krøller, der reder håret i badet da børsteknopperne er nænsomme og vil ikke få håret til kruse eller sprede krøllerne unødvendigt. Børsteknopperne masserer blidt hovedbunden og stimulerer cirkulation, så naturlige olier fra hovedbunden vil blive transporteret ud til hårspidserne.

Trækammen er lavet af 100% lokalt dyrket birketræ – der er dyrket bæredygtigt og ansvarligt. Kammens tænder er afrundet, så de er behagelige for hovedbunden og så er den god til både kort og langt hår. Den er håndlavet, ligger godt i hånden og er nem at have med i tasken.

Vores hårbørste uden plastik er af olieret bøgetræ med en pude af naturgummi og børster af grisehår. Den er fra Iris Hantverk, der laver flere skønne børster til kroppen med naturlige materialer. Børstehårene de benytter til deres håndlavede produkter kommer fra det nordøstlige Kina og Mongoliet. Det meste af håret kommer fra husdyr, der skæres på gården – håret sælges herefter til dem der behandler dyrehår. Andet hår stammer fra dyr, der skal slagtes af naturlige årsager.

Bambus som materiale

Børsterne er blevet udvalgt fordi de er lavet af naturlige og miljøvenlige materialer. Bambus er for eksempel holdbart, stabilt og bæredygtigt. Planten vokser hurtigt, markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser helt op til 1 meter i døgnet. Bambus giver altså et hurtigt udbytte, og sætter oven i købet selv nye skud, når den bliver fældet. Bambus frigiver derudover 35% mere ilt end almindelige træsorter og bidrager væsentligt til reduktion af drivhusgasser. Når træsorter høstes, dør både træ og rodnet. Når bambus høstes, bevares rodnettet derimod i live, så nye planter kommer hurtigere i gang.