Menstruation

Kategorien menstruation indeholder en masse miljøvenlige alternativer til kvinder med menstruation. Med disse miljøvenlige menstruationsprodukter kan man undgå en stor mængde parfume og anden skidt kemi. Du kan også spare en enorm mængde engangsemballage som ofte er af plastik.

Filtre
Ok

Miljøvenlige hygiejnebind og tamponer

Simpelt.dk vil gerne være med til at nedbryde tabuet, det kan være at snakke om menstruation. Menstruation er mere omtalt i det 21. århundrede end det 20. århundrede – og det vil vi gerne være med til at fortsætte. Vi vil gerne gøre det til normen, at de er økologiske eller måske genanvendelige.

Fordele ved økologiske hygiejnebind og tamponer

I modsætning til andre hygiejnebind, som er lavet med et utal af plastikmaterialer, er økologiske hygiejnebind lavet af naturlige og lettere nedbrydelige materialer. Herudover er de fri for store mængder kemikalier og parfume. De fleste kvinder tænker ikke over, hvor sensitivt deres underliv er, eller at man som kvinde optager kemien fra disse produkter via vagina. Derfor bør kvinder også være opmærksomme på, hvad de anvender i forbindelse med deres menstruation. De forkerte hygiejnebind kan skabe irritation i og omkring underlivet.

Økologi for kvinden og miljøet

Ofte glemmer man, hvad der sker med hygiejnebind og tamponer, efter man er færdig med at menstruere. For et økologisk bind fra Ginger Organic tager det to år at kompostere. Når du fremover beslutter dig for at vælge økologiske hygiejnebind eller tamponer, beskytter du ikke alene dig selv fra mulige hudirritationer. De fleste kvinder har oplevet at have menstruation rigtig mange gange, og hver gang kræver det “beskyttelse”. Her kan det være enten hygiejnebind eller tamponer, genanvendelige bind eller en menstruationskop eller andre alternativer. Det er ligeså forskelligt, hvad der fungerer for forskellige kvinder, som vi er forskellige på alle andre punkter.

Simpelt.dk har netop grundet vores forskellige ønsker og behov samlet et bredt udvalg af menstruationsprodukter. Vi har både økologiske hygiejnebind, økologiske tamponer og økologiske trusseindlæg. Vi har herudover også genanvendelige bind og trusseindlæg og mensturationskopper her på webshoppen. Alle produkterne er med til at skabe et bedre underlivsmiljø for kvinder, og mindre unødig engangsemballage i naturen.

Engangsbind og tamponer er desværre ofte lavet af afbleget bomuld, der både er skidt for miljøet at fremstille, og som ikke er sundt for dig. De kan bl.a. indeholde parfume der bestemt ikke bør være tæt på den sarte hud. Mange af disse engangs-produkter koster også ret meget at købe, og vil være en udgift du som kvinde, skal have det meste af livet.

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er en lille kop af silikone eller naturgummi. Koppen har ofte nogle små lufthuller i toppen, der sørger for at der kan dannes vakuum. Disse skal altid være rene, ellers virker vakuumet ikke. Koppen har en lille snip i bunden, der er en hjælp, når koppen tages ud. Koppen kan bruges igen og igen, og der er ingen affald forbundet med brugen af en menstruationskop.

Menstruationskop test

Vores menstruationskop fra OrganiCup er lavet af 100% medicinsk silikone, og er uden farvestoffer. Menstruationskoppen er allergicertificeret, vegansk og har vundet flere tests – bl. a. er den testvinder hos Politiken (link kræver abonnement). Hos Simpelt.dk sælger vi desuden en anden variant af menstruationskopper, som er en Fair Trade kop i naturgummi fra mærket Fair Squared. Denne er ikke en af de testede kopper.

Læs meget mere om dine fordele ved at skifte til en mestruationskop her: Menstuationskop – alt du bør vide

Menstruationstrusser

Menstruationstrusser er et behageligt, praktisk og miljøvenligt hygiejneprodukt, der kan genanvendes, så du skåner miljøet for store mængder engangsaffald. Behageligt undertøj, du har på under din menstruation, der har til formål at gøre menstruationen lidt mere bæredygtig, bekvem og billig. Læs mere om dem i vores indlæg her

Hvordan fungerer menstruationstrusser?

Menstruationstrusserne har et usynligt og millimeter tyndt smartlayer i bunden af trussen. Smartlayer-teknologien består af to dele. Drylayeret er det øverste lag. Dette lag sørger for at dine trusser føles tørre, det fører hurtigt væsken igennem til det antibakterielle og absorberende lag. Smartlayeret holder på væsken og neutraliserer lugte. Det er derudover vandtæt og forseglet i bundet så du ikke bløder igennem. Menstruationstrusserne kan absorbere op til 30 ml under ens menstruation, hvilket svarer til hvad 3 tamponer kan absorbere.