Kategorien indeholder 2 produkter

Viser alle 2 resultater

Active Filters: Clear Filters

En menstruerende kvinde bruger i gennemsnit 12.000 menstruationsprodukter i sit liv. Disse tamponer er i sig selv unødig engangsforbrug, men herudover kommer også emballage, som ofte er i plastik.

Engangsbind og tamponer er desværre ofte lavet af afbleget bomuld, der både er skidt for miljøet at fremstille, og som ikke er sundt for dig. De kan de indeholde parfume og anden kemi, der bestemt ikke bør være tæt på den sarte hud.

Mange af disse engangs-produkter koster også ret meget at købe, og vil være en udgift du som kvinde, skal have det meste af livet.

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er en lille kop af silikone eller naturgummi. Koppen har ofte nogle små lufthuller i toppen, der sørger for at der kan dannes vakuum. Disse skal altid være rene, ellers virker vakuumet ikke.

Koppen har en lille snip i bunden, der er en hjælp, når koppen tages ud. Koppen kan bruges igen og igen, og der er ingen affald forbundet med brugen af en menstruationskop.

Menstruationskop test

Vores menstruationskop fra OrganiCup er lavet af 100% medicinsk silikone, og er uden farvestoffer. Menstruationskoppen er allergicertificeret, vegansk og har vundet flere tests – bl. a. er den testvinder hos Politiken (link kræver abonnement).

Hos Simpelt.dk sælger vi desuden en anden variant af menstruationskopper, som er en Fair Trade kop i naturgummi fra mærket Fair Squared. Denne er ikke en af de testede kopper.

Læs meget mere om dine fordele ved at skifte til en mestruationskop her: Menstuationskop – alt du bør vide