Menstruationskop

Brug en menstruationskop som alternativ til engangsbind eller tamponer. Menstruationsprodukter er ofte engangsprodukter. I stedet har vi et lille udvalg af menstruationskopper, der er et genanvendeligt menstruationsprodukt. En menstruations kop er en lille kop, der sættes op i skeden, og opsamler blodet under din menstruation. Vi forhandler en menstruationskop i naturgummi.

1 Product

Filtre
Ok

    Filtre

    show blocks helper

Engangsbind og tamponer er desværre ofte lavet af afbleget bomuld, der både er skidt for miljøet at fremstille, og som ikke er sundt for dig. De kan bl.a. indeholde parfume der bestemt ikke bør være tæt på den sarte hud. Mange af disse engangs-produkter koster også ret meget at købe, og vil være en udgift du som kvinde, skal have det meste af livet.

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er en lille kop af fx. naturgummi. Koppen har ofte nogle små lufthuller i toppen, der sørger for at der kan dannes vakuum. Disse skal altid være rene, ellers virker vakuumet ikke.

Koppen har en lille snip i bunden, der er en hjælp, når koppen tages ud. Koppen kan bruges igen og igen, og der er ingen affald forbundet med brugen af en menstruationskop.

En menstruationskop bør tømmes ca. 2-4 gange om dagen alt efter hvor kraftig man bløder. Koppen tages ud ved at trykke koppen sammen, så vakuumet fjernes, og koppen kan trækkes ud. Koppen tømmes og skylles med rent vand eller rent papir og sættes op igen.

Menstruationskop test

Hos Simpelt.dk sælger vi en variant af menstruationskopper, som er en Fair Trade kop i naturgummi fra mærket Fair Squared. Menstruationskoppen fra Fair Squared findes i 4 størrelser. Den mindste er til unge piger, mens de største er til kvinder der har født eller har kraftige menstruationer.

Læs meget mere om dine fordele ved at skifte til en mestruationskop her: Menstuationskop – alt du bør vide