Tandbørster

Undgå unødig plastik og brug stedet bambustandbørster. Vi har udvalgt den bedste og med vores øjne, mest miljøvenlige bambustandbørste på markedet. Bambustandbørsten har børstehår af bionylon, et skaft af bambus og en farvet bund, så man kan kende forskel.

2 Products

Filtre
Ok

    Filtre

    show blocks helper

Hvorfor vælge en bambustandbørste?

Vores tandbørster laves af Mosu-bambus. Denne bambus er en hurtigt voksende sort, der i sin to-årige vækstfase, når en højde på op til 20 meter. Der benyttes ikke kunstig vandning i dyrkningen, ej heller pesticider eller kemikalier.

Børstehårene ekstraheres fra ricinusolie, der udvindes fra planten, forarbejdes til bio-nylon og er fri for BPA og olie. Bemærk dog at disse desværre ikke kan komposteres og skal smides ud med normalt affald. Tandbørsten har en farve i enden af skaftet. Farven er økologisk opløsningsmiddelfri lak fra den naturlige farveproducent AURO. Da tandbørster slides ved regelmæssig børstning, anbefales en ny børste hver 3. måned.

Vi har undersøgt og udvalgt de tandbørster vi kan stå inde for, og vi er så gennemsigtige som muligt – så du ved, hvad du køber, og hvad de består af. Vi har udvalgt bambustandbørsterne fra Hydrophil, fordi vi anser dem som de bedste bambustandbørster på markedet.

Bambus som materiale

Bambus er holdbart, stabilt og bæredygtigt. Planten vokser hurtigt, markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser helt op til 1 meter i døgnet. Bambus giver altså et hurtigt udbytte, og sætter oven i købet selv nye skud, når den bliver fældet. Bambus frigiver derudover 35% mere ilt end almindelige træsorter og bidrager væsentligt til reduktion af drivhusgasser.

Når træsorter høstes, dør både træ og rodnet. Når bambus høstes, bevares rodnettet derimod i live, så nye planter kommer hurtigere i gang.

Bambus kan være et rigtig godt alternativ og mere bæredygtigt på mange måder, hvis det dyrkes og produceres forsvarligt. Resten af verden har også fået øjnene op for bambus, hvilket betyder, at du efterhånden har et rigtigt stort udvalg, når det kommer til ting af bambus. Derfor er det vigtigt at være kritisk (som med så meget andet).

At tænke på miljøet kan sagtens være simpelt og de små ting i hverdagen. En bambustandbørste fungerer lige så godt som en almindelig tandbørste.