Kapokdyne og kapokpude fra Cocoon Company

Præsentation af Cocoon Company: I dette indlæg præsenteres brandet Cocoon Company. Læs mere om hvem der står bag brandet, hvorfor de startede, og hvilke produkter de sælger

Præsentation af Cocoon Company

Idéen bag familievirksomheden Cocoon Company startede i 2011 med et ønske om at skabe en grønnere verden. Dette ved at udvikle 100% naturlige og allergivenlige produkter med fokus på økologi, bæredygtighed og miljø. Faktisk startede historien om Cocoon Company længe før år 2011. Nærmere specifikt startede idéen helt tilbage fra da vores yngste søn, Philip, var lille. Philip havde det utrolig varmt om natten og vågnede ofte helt fugtig af sved. Vi prøvede alle de traditionelle soveprodukter, som dun, fjer og skum, men lige lidt hjalp det.

Kapokdyner og puder

I vores søgen efter alternative materialer faldt vi over naturfiberen kapok, som er fantastisk til at regulere varme og fugt. Det er igennem udviklingen af disse kapokprodukter, at vi fandt løsningen for vores søn, men også ønsket om at skabe de bedste og mest naturlige soveprodukter for andre, så også de kunne opnå en perfekt nattesøvn.

Kapok er silkebløde naturfibre, som stammer fra frøkapslen på kapoktræet Ceiba pentranda. Træerne vokser vildt i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika. Mange steder anses træet for værende helligt på grund af dets majestætiske højde på op mod 70 meter. Faktisk er der et sagn, som fortæller, at Mayaerne mente, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Guderne havde derfor puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til dem i himlen.

Kapok er en organisk cellulosebaseret fiber, som der om sine små hulrum har et tyndt lag voks, der gør fiberen vandafvisende. Kapokfiberens mange små hulrum udgør 80% af fiberens struktur. Dette er med til at gøre kapokfiberen utrolig åndbar og varmeregulerende at sove med. Har du problemer med at svede om natten, er kapok det bedste valg til dig. Da kapokfiberen er vandafvisende og i stedet transportere fugten væk fra kroppen, vil du opleve at din dyne, madras og pude forbliver tør gennem hele natten!

Kapok er en utrolig fin og skrøbelig fiber, som følelse helt fantastisk blød. Men desværre knækker fiberen let og er derfor ikke velegnet til metervarer.

Kapokdyne og kapokpude fra Cocoon Company
KAPOKDYNE OG KAPOKPUDE

Et rent og frisk vaskeresultat helt uden kemikalier

Siden da er vores sortiment vokset med flere kapokprodukter og nu også en vaskeserie. Cocoon Organic Laundry er en serie af naturlige vaskeprodukter til krop og hjem. Produkter som er skabt med ønsket om at producere så naturlige, bæredygtige og miljøvenlige vaskeprodukter som muligt, og herved gøre en forskel for vores miljø. Moderne vaske- og skyllemiddel er fyldt med skadelige kemikalier for både dig og naturen. Eksempelvis som med kemikaliet tensid i vaskemiddel. Tensid er til stor belastning for miljøet, da kemikaliet ikke kan udskilles fra vaskemaskinens skyllevand. Når du handler naturlige vaskeprodukter, undgår du derfor ikke kun at få kemikalier i dit tøj men også i naturen. 

Serien er udviklet på baggrund af de mange forespørgsler, vi har fået fra både forhandlere og slutbrugere, som ønsker kemifrie og naturlige vaskeprodukter til deres Cocoon soveprodukter. Ligesom dem synes vi også, at det ville være ærgerligt at vaske sit allergivenlige og økologiske produkt i et vaskemiddel fyldt med allergifremkaldende kemikalier. 

Sæbebær til naturlig tøjvask

Cocoon Organic Laundry er en komplet 100% naturlig vaskeserie, helt uden plastik og kemikalier. Produktersien består af sæbebær, uldbolde, essentielle olier, pletfjerner, badesvampe fra middelhave og manuka sæbebar. Økologi, bæredygtighed og en social ansvarlig produktion er i fokus hele vejen fra høsten af råvarerne og indtil produktet ligger i dine hænder. Alt fra produktion til emballage og det færdige produkt bliver nøje overvejet, for at skabe det bedst mulige produkt til glæde for dig og for naturen.

Sæbebærrene er frugterne fra træet med det latinske navn Sapindus Mukorossi. I dag gror sæbebær-træet vildt i de tropiske regioner i både det centrale Amerika og sydlige Asien. Sæbebær er et økologisk, vegansk, allergivenligt og 100% naturligt vaskemiddel, der kan bruges til alt fra tøjvask, opvask, rengøring til shampoo, håndvask og barberskum – og er naturligvis biologisk nedbrydelig. Bærrene er både utrolig effektive og samtidig enormt skånsomme.

Med sæbebær kan du være sikker på at dit vasketøj bliver friskt og rent, og mildheden i sæben vil sørge for at bevare farverne og strukturen i dit tøj i længere tid. Sæbebærrene kan bruges til alle metervarer, heriblandt metervarer som silke, uld og kapok. 

Naturlig pletfjerner

Når du bruger sæbebær, skal du være opmærksom på, at der vil være nogle svære pletter, som sæbebærrene ikke kan opløse. Brug derfor Cocoon pletfjernerblok sammen med sæbebærrene, som er et 100% vegansk naturprodukt, der både ekstrem effektiv men samtidig skånsom mod dit tøj og mod miljøet. Pletfjerneren er lavet af 100% naturlige olier og mineraler.

Naturlig vaskeduft

Tilføj dejlig naturlig duft til dit vasketøj med æteriske essentielle olier, som er rene naturlige olier, der kan tilsættes vasketøjet under vask eller tørringen.

Olierne er et glimrende alternativ til skyllemiddel, som er fyldt med miljøbelastende stoffer, der er til skade for miljø. Vores olier udvindes naturligt gennem enten koldpresning eller vanddestillering af blomster, frugter, skal eller andre plantedele.

Du kan derfor være sikker på at vores olier er 100% naturlige, og ikke indeholder nogen syntetiske eller naturidentiske tilsætningsstoffer. Olierne er derfor koncentrater af plantens naturlige olie, og betegnes æteriske olier.

Æteriske olier er flygtige olier, der let fordamper når de kommer i kontakt med luften. Derfor vil det ikke være en kraftig duft, men i stedet en meget mere sval duft der sidder tilbage i tøjet.

Uldbolde

Fuldend dit kemikaliefrie vaskeresultat med vores uldbolde, som er naturlige tørrebolde til tørretumbleren, der ved hjælp af uldens stærke fugtabsorberende egenskaber reducerer tørretiden af vasketøjet i tørretumbleren. 

Ved at bruge uldbolde til tørring af vasketøj kan du dermed reducere tørretiden med op til 25%, hvilket svarer til mellem 10-30 minutters tørretid. Uldbolde vil samtidig reducere ophobningen af statisk elektricitet i vasketøjet og kan derfor med fordel bruges til mange forskellige typer metervarer, og er et glimrende alternativ til skyllemiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Din kurv
Kurven er tomGå tilbage
Add to cart