Puder og dyner

Kapok puder og kapok dyner er ikke bare dejlig bløde. De er også lavet i rigtig god kvalitet med omtanke for miljøet. Se også vores økologiske sengetøj eller varmepuder (og køle), der er lavet i hør med økologiske hvedekerner som fyld.

11 Products

Filtre
Ok

  Filtre

  show blocks helper

  Aktive filtre

  Filter by Color

  Filter by Size

  Vælg pris


  Min Price:

  Max Price:

Allergivenlig kapok dyne og kapok pude

Vores søvnbehov ændrer sig med alderen, men en ting er konstant fra start til slut. Det handler selvfølgelig om, hvordan vi gør det mest behageligt for os selv, når vi skal finde frem til drømmeland hver nat. Hos Simpelt.dk har vi i vores sortiment udvalgt de bedste produkter, som alle kan være med til at sikre din gode nattesøvn. 

Simpelt.dk forhandler dyner og puder der er produceret så bæredygtige som muligt, uden at miste komforten.

Hvad er kapok?

Kapok er en silkeblød og super let naturfiber, der hverken er blevet farvet eller behandlet med kemikalier. Fiberen stammer fra en frøkapsel der vokser på kapoktræet, Ceiba pentranda, der vokser vildt i tropiske regnskove i syd- og central Amerika, Indien og den vestlige del af Afrika. Træet anses mange steder som værende helligt, grundet dets højde på 70 meter.

Kapok er en cellulosebaseret fiber, der har en masse små hulrum. Om disse hulrum er et tyndt lag voks, der gør fiberen vandafvisende. Kapokfiberens hulrum udgør 80% af strukturen, og det er det, der gør fiberen så åndbar og varmeregulerende.

 

Hvis du sveder om natten, er kapokfiberen svedtransporterende, da det er vandafvisende. Det betyder, at du ikke vågner op badet i sved, og med en fugtig dyne eller pude.

Det er vigtigt at passe på kapokprodukterne, så de kan holde længst muligt. For at bevare fiberens struktur og egenskaber, bør du kun vaske din dyne eller pude, hvis det er strengt nødvendigt. Kapok er ikke behandlet med farver eller kemikalier, og du behøver derfor ikke vaske det inden brug. Kapokfiberen indeholder et naturligt bitterstof, der gør det antibakterielt og modstandsdygtigt overfor husstøvmider. Dynen og puden er ligeledes i en økologisk bomuldsmetervare, som er tæt vævet, så husstøvmider ikke kan trænge igennem.

Kapok dyner og kapok puder

I vores webshop kan du både finde økologisk sengetøj, varmepuder, en strikket plaid i økologisk bomuld og kapokdyner og puder. Vi er meget stolte af vores Kapok-dyner og puder fra Cocoon Company. De er både rigtig bløde og varmeregulerende, og er derfor optimale for en god nats søvn. Det er vores anbefaling til næste gang du trænger til at få udskiftet din dyne eller pude. 

Det gængse råd til udskiftning af din dyne lyder på, at den skal udskiftes et sted mellem fem og ti år. I løbet af den tid har din dyne sikkert været udsat for lidt af hvert, og komforten og egenskaberne i den er med stor sandsynlighed væsentlig ringere, end da du købte den. Når det gælder din pude, er ‘levetiden’ på denne kun omkring to-tre år (skal tages meget vejledende). Årsagen bag dette er slitagen af din pude er større end slitagen af din dyne. Din pude optager flere bakterier i løbet af en nat, derfor bliver den også hurtigere ‘slidt’ op. Det skal forstås således, at hver person har sin egen kropstemperatur og rutiner, som hver er med til at påvirke brugen af puden. Vi forhandler løs kapok, som puden kan fyldes med op med, hvis man ønsker mere fyld. Puden er nemlig forsynet med en lynlås, så du selv kan regulere pudens mængde af fyld, men også så du kan udskifte fyldet, og lade puden holde i flere år. 

En Kapok-pude er ikke alene blød at sove med, den er også varme- og fugtregulerende på grund af det økologiske kapokfyld. Ligesom puden er dynen med fyld af kapok også med til at regulere din kropstemperatur alt efter sæsonens temperatur. For de varmblodede, der alligevel altid ender med at sparke dynen af i varmen, vil en kapokdyne med stor sandsynlighed gøre det nemmere rent faktisk at sove med dynen over sig. Hvis man er en frossenpind, vil den være betydelig varmere end en normal bomuldsdyne, eftersom den bruger din egen kropsvarme til at regulere varmen. Vi forhandler også sommerdyner, hvis man ønsker at have en tyndere og lettere dyne til sommernætterne. 

Økologisk sengetøj

En anden måde du kan komme til at sove blødt og drømme sødt er med vores økologiske bomuldssengetøj. Så længe du behandler dit økologiske sengetøj med omhu, vil du have glæde af det i virkelig mange nætter.