Økologisk kapok sommerdyne

Fra 899,00 kr.

Økologisk kapok sommerdyne fra Cocoon Company. Dynen er fyldt med kapok, som er både varme- og fugtregulerende. Kapokfiberens lethed regulerer varmen omkring kroppen og transporterer overskydende varme og fugt væk fra kroppen. Dynen er vegansk og fås også i en lidt tykkere helårsdyne samt som juniordyne.

Læs mere →

Ryd
Varenummer (SKU): 1507491 Kategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

Økologisk kapok sommerdyne fra Cocoon Company. Dynen er fyldt med kapok, som er både varme- og fugtregulerende. Kapokfiberens lethed regulerer varmen omkring kroppen og transporterer overskydende varme og fugt væk fra kroppen. Dynen er vegansk og fås også i en lidt tykkere helårsdyne samt som juniordyne.

De bløde dyner fås i både 140×200 og 140×220, hvis du ønsker ekstra længde på dynen. Sommerdynen er ekstra sval og har mindre fyld end den normale dyne.

Hvad er kapok?

Kapok er en naturfibre fra et helligt træ. Kapok er silkeblødt og stammer fra frøkapslen på kapoktræet Ceiba pentranda. Træerne vokser vildt i tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og den vestlige del af Afrika. Træet anses mange steder for at være helligt, grundet dens højde (op mod 70 meter).

Kapok er en organisk fiber, der består af en masse små hulrum, hvoromkring der ligger et tyndt lag voks. Voksen giver kapokfiberen dens vandafvisende egenskaber, hvorfor dynen ikke vil opleves fugtig og klam. Fiberens luftfyldte hulrum gør den let og faktisk 8 gange lettere end bomuld. Det store luftindhold gør fiberen meget åndbar og temperaturregulerende, hvilket gør den perfekt til at bruge i en økologisk kapok sommerdyne.

Fiberen indeholder naturlige bitterstoffer, som gør kapok resistent overfor bakterier og husstøvmider, og der bruges derfor heller ikke pesticider eller insektmidler i produktionen.

Kapoktræerne vokser vildt i tropiske regnskove, og ikke i plantager, hvilket gør dem umulige at certificere – men der bliver hverken brugt pesticider eller kemikalier i forarbejdningen og produktionen af kapok. Dynens bomuldsbetræk er lavet af 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld. En investering i et kapokprodukt er en investering i et 100% bæredygtigt produkt, der sikrer bevarelsen af tropiske regnskove og støtter lokalbefolkningen, som høster kapoktræerne.

Sommerdyne kapok vegansk

Vedligeholdelse af en økologisk kapok sommerdyne

For at passe bedst på kapok dynen anbefales det
– at du vasker dit dit kapokprodukt på maks 60 grader. Dog er det faktisk ikke nødvendigt at bruge så høje grader, da dynen naturligt indeholder bitterstoffer, der beskytter dynen mod bakterier og husstøvmider.
– at du bruger uldbolde til at tørretumble din kapokdyne, da det hjælper tørringsprocessen.
– at du vasker din dyne kemifrit og i skånsomt vaskemiddel.
– at du ikke benytter skyllemiddel, for at bevare kapokfiberen bedst muligt.

Se også vores lækre økologiske kapok-pude og bløde sengesæt fra Cocoon Company

Se yderligere vejledning i vedligeholdelse af kapok
og information om fiberen her

OBS! Kan ikke sendes med Re-Zip

Cocoon Company er en dansk familievirksomhed, der producerer produkter med kapok, og andre mere miljøvenlige produkter til husholdningen. Cocoon Company fokuserer på naturlighed, økologi og allergivenlighed.

Yderligere information

Størrelse N/A
Længde

140×200, 140×220

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Tøv ikke med at skrive til os hvis du f.eks. har spørgsmål til vores varer eller ønsker at købe en større mængde, end der er til rådighed online.

Du kunne også være interesseret i...