Fri fragt over 399,-   |   ★★★★★ på Trustpilot

Inspiration til daglige less waste beautyrutiner

Simpelt.dk er en webshop med varer og værdier der fokuserer på en mere bæredygtig og miljøvenlig livsstil. Simpelt.dk er også en platform, hvor tips, gode råd, idéer og forklaringer deles og videregives. Jeg stiftede Simpelt.dk på den baggrund, at jeg manglede et sted, der kunne netop disse ting – samle inspiration og produkter til min hverdag, som var mere miljøvenlige og hvor jeg kunne blive inspireret til at udvikle mig i en mere bæredygtig og miljøvenlig retning.  

Beautyrutine med en mere bæredygtigt baggrund

Jeg elsker at bruge tid på at pleje min hud, mit hår og tage mig lidt mig-tid. Jeg elsker forskellige cremer, olier, dimser og ansigtsmasker. Disse ting er ikke livsnødvendige, men de giver værdi, og det er vigtigt for mig, for at jeg er glad i livet. Jeg lever selv efter et less waste-princip og en bevidsthed og kritisk tilgang omkring mine indkøb. Der er nemlig rigtig god grund til at være kritisk og at gå op i, hvilke produkter, ansigtsmasker og redskaber du udvælger i din beautyrutine – for der kan spares en del på unødig emballage, engangsforbrug og kemi du ikke ønsker på og i din krop og heller ikke i naturen. Indlægget er tænkt som inspiration til daglige less waste beautyrutiner – fra mine erfaringer til jer 

Jeg bruger selv de produkter vi forhandler, da jeg tester alle vores varer, så jeg kan stå inde for dem. 


Disse produkter bruger jeg (næsten) hver dag

Gode tips til en mere miljøvenlig beautyrutine

Jeg har selv undersøgt, læst og afprøvet rigtig mange forskellige ting i forbindelse med at få en mere bæredygtig og miljøvenlig beautyrutine. Her er nogle af mine erfaringer: 

Brug kvalitetsprodukter 

Ja, mange ting kan jo faktisk holde det meste af dit liv, hvis du passer på dem. En af de ting mange kvinder har som tro følgesvend gennem det meste af deres teenage- og voksenliv, er en shaver. Jeg har selv brugt ufatteligt mange penge på de bedste shaverblade med gele og ekstra mange blade. En safety razor er en skraber/shaver i metal med et stål blad. Simpelt, og ligesom dem man brugte inden plastik overtog markedet. Der er flere fordele ved en safety razor – blandt andet er den eneste ting der skal udskiftet bladet, som er langt billigere. Og så er den og bladet lavet af materialer der kan affaldssorteres og dermed genanvendes.

Brug produkter og redskaber der har flere anvendelsesmuligheder
Et produkt jeg selv bruger hver dag, på mange forskellige måder, er olier – bl.a mandelolie. Jeg bruger olie, når jeg blander min bodyscrub med kaffegrums, jeg bruger olie morgen og aften istedet for creme, jeg bruger nogle få dråber olie i mit våde hår og jeg bruger olie på kroppen efter bådet.

Vælg produkter du kan bruge rigtig mange gange
Et af de første produkter jeg udskiftede selv, var rondeller. Jeg fandt ud af, hvor meget skidt det kræver at lave engangsrondeller, og hvor nem udskiftningen egentlig er. De genanvendelige rondeller vi har kan genanvendes MANGE gange og er bløde mod huden. Rondellerne kan, som udgangspunkt, bruges til det samme som engangsrondeller – ja, de kan også bruges til neglelak, og stærk favet make-up. De kan godt blive lidt misfarvede med tiden (et lille tip er, at skylle dem i vand efter brug, så du skyller den værste farve væk), men jeg synes ikke, det gør så meget?

Brug ingredienser fra køkkenet

Jeg har fået for vane, at når vi har brygget en god kande (eller kop – eller faktisk også kaffekapsel) kaffe, så vender jeg kaffegrumsen ud på en tallerken, og lader det stå og tørre. Når det er tørt, blander jeg det med mandelolie og får lavet en skøn bodyscrub ud af det. Man kan også bruge sukker og havregryn (eller andet), men jeg elsker tanken om, at alt fra kaffen bliver brugt.

Gå efter emballage der kan genanvendes 

Jeg gør mig ekstremt umage for at undgå unødig emballage. Men man kan jo ikke komme udenom al emballage. Man kan sørge for at vælge materialer, der kan affaldssorteres og genanvendes, komposteres eller som man selv kan genbruge til opbevaring eller til at lave egne skønhedsprodukter. Nogle produkter findes som refill eller i løsvægtsbutikker, så man helt kan undgå at købe ny emballage.

Vær kritisk!

Det er blevet rigtig moderne at gå op i miljøet og der er derfor rigtig mange mærker, der brander sig selv på at være “grønnere”. Det er bare desværre rigtig let at blive snydt af et “grønnere” udseende, et materiale der lyder grønt, eller en certificering, der får det til at virke som et grønnere valg. Det er desværre langt fra sådan, og man kan utrolig let blive snydt (jeg taler af bitter erfaring), selvom man undersøger produkterne.

Det er så vigtigt, at forbrugeren bruger sin (magtfulde) stemme – for det er forbrugeren, der præger hvilken retning butikker, brands osv. bevæger sig. Hvis forbrugeren går meget op i, at det ikke er NOK, bare at skrive “miljøvenlig” på et produkt, men faktisk kræver forklaring på hvorfor og hvordan det er miljøvenligt, så skal det nok blive sådan. Når det så er sagt, er der også rigtig mange måder og vinkler at tænke bæredygtighed og mange måder at være mere miljøvenlig. Dette er vigtigt at tage med sig, når man vurderer et produkt – hvilke briller har du på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Varen er ikke på lager Desværre er varen ikke på lager, men du har mulighed for at tilmelde dig ventelisten. Du vil modtage en email, så snart varen er tilbage på lager. Venligst indtast din email herunder.