Bivokspapir

Sølvpapir og husholdningsfilm er at finde i næsten ethvert dansk køkken – for det er praktisk. Men det bruges som oftest én gang, og det kan ikke genanvendes som materiale. Der findes et alternativ: bivokspapir, bivoks wrap eller bivoks madwrap. Kært barn har mange navne. Læs herunder hvad det er, og hvorfor det er så smart et alternativ.

Filtre
Ok
  Filtre
  show blocks helper
  Aktive filtre
  Filter by Color
  Filter by Size
  Vælg pris

  Min Price:

  Max Price:

 • Bivokspapir i farve og mønster fra HAPS NORDIC bivoks bivoksstof
  189,00 kr.

  Bivokspapir af GOTS-certificeret økologisk bomuld behandlet med bivoks og jojobaolie. En miljøvenlig erstatning til eksempelvis staniol, husholdningsfilm eller madpapir, da det nemt kan bruges igen og igen. Brug det over rester og andre fødevarer – alt andet end råt kød.

  Vælg muligheder
 • Miljøvenligt, økologisk & naturligt bivokspapir beeswrap bees wrap madpapir fra BISTAD
  Fra 100,00 kr.

  Håndlavet bivokspapir fra BISTAD i 100% økologisk bomuld. Bivokspapiret kan bruges som erstatning til sølvpapir og husholdningsfilm, da det kan genanvendes og herefter komposteres.

  Vælg muligheder

Hvad er bivokspapir?

Vores bivokswrap er lavet af 100 % økologisk bomuld, der er overtrukket med bivoks, økologisk jojobaolie og harpiks. Det er derfor en alternativ og naturlig mademballage med antibakterielle egenskaber. Selvom bivokspapir ikke anbefales til brug med råt kød, kan det bruges som låg til at dække skåle eller tallerkner med mad eller til at pakke frugt, grøntsager, brød, ost, krydderurter, bagværk og andre fødevareprodukter i lækre madpakker eller blot til opbevaring i køleskabet. 

Du bruger bivoksmadpapir ved at varme det i hænderne, så papiret bliver blødt. På den måde kan det formes som et låg på en skål eller foldes til at holde sammen om en rugbrødsmad eller andet. Bivoksmadpapir kan vaskes, det er genanvendeligt og komposterbart, og slidstyrken af det økologiske bomuld gør, at det ikke revner, rives i stykker eller andet. 

Rengøring af bivokspapir 

Vi anbefaler, at du vasker dit bivokspapir med lunkent vand og en mild sæbe efter hver brug. Lad det lufttørre og opbevar det helst fladt for at forhindre, at papiret folder. Bivoksmadpapir er designet til at kunne bruges i op til et år. Oplever du, at papiret er blevet lidt slidt i foldningerne, kan du komme det i ovnen på lav eftervarme på en bageplade, da det vil udjævne bivoksen. Det kan også udjævnes med et strygejern på lav varme og bagepapir eller lign. imellem. 

Tag et bæredygtigt valg og køb bivokspapir hos Simpelt.dk

Bivokspapir er lavet af materialer med omtanke for naturen og miljøet, og med tanke på, at det kan bruges rigtig mange gange, istedet for engangsforbrug. Bivokswrap er en rigtig god og nem løsning, og når du først har prøvet det, er vi sikre på, at du aldrig vil bruge andet til at opbevare din mad eller til dine børns madpakker.