Håndlavede keramiksugerør

119,00 kr.

De håndlavede keramiksugerør er et unikt og smukt alternativ til plastikengangssugerør. Sugerørne kan bl.a. bruges til smoothies eller drinks, og findes i fem forskellige farver.

Læs mere →

Ryd
Varenummer (SKU): 1507399 Kategorier: , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Håndlavede keramiksugerør fra Frida Ceramics. Sugerørne er håndlavede i ler. De er et genanvendeligt og unikt alternativ til engangssugerøret.

Hvert sugerør er håndlavet af Frida selv, som ønsker at kombinere æstetik og kvalitet med en bevidsthed for miljøet. Sugerøret kan nemlig vaskes og genbruges.

Sugerørene er lavet af porcelæn, der er meleret i forskellige farver. De er 19 cm lange og ca. 1 cm i diameter, med små variationer i størrelse og mønster, da hvert sugerør er håndlavet og derfor unikt. De er glaseret med klar glasur på mundstykket i den ene ende for komfort og hele vejen indvendigt, for optimal hygiejne.

Hvordan laves sugerørne?

Der er mange dele i processen i produktionen af keramiske sugerør. Her får du et kig ind i værkstedet: En del porcelænsler indfarves og lægges derefter i lag med ren porcelænsler, for den stribede/marmorerede effekt. Når leret har hvilet i nogle uger, afvejes der præcise portioner til hvert sugerør, hvoraf der rulles små pølser. Det er i denne del, det er op til hånden at forme og twiste røret så mønster, form og udtryk bliver som ønsket. Nu laves hullet i røret med en træpind, og sugerøret lægges til tørring. Efter en uges tørretid er de klar til at blive pudset med svamp, for at gøre ender bløde og rette de helt små detaljer til. Sugerørene glaseres nu indvendigt med pipette og mundstykket dyppes i glasur. Nu er sugerørene klar til brænding. Sugerørene råbrændes, det vil sige at de brændes én enkelt gang i stedet for to, for mindst muligt forbrug. Efter et døgns tid i ovnen, tømmes den og sugerørene slibes nu med diamantsvamp, for at gøre den uglaserede overflade glat og blød at holde på.

Rengøring

Sugerørene kan enten vaskes i hånden eller opvaskemaskinen. Sugerøret er glaseret indvendigt for optimal hygiejne. Hvis du fx drikker smoothie anbefales det, at du skyller røret igennem, inden frugten størkner ind. Du kan bruge den lille sugerørsbørste, til en gang imellem at rengøre sugerøret indvendigt.

Holdbarhed

Sugerørene kan bruges af både voksne og børn, til hverdag og fest. Sugerørenes holdbarhed kan sammenlignes med andet keramik du har i dit køkken; de kan klare normal brug og derved nogle slag, men der kan selvfølgelig ske uheld ved tab eller lignende.

Se også vores genanvendelige sugerør i stål i forskellige længder og tykkelser, eller sugerør af bambus.

Hvert enkelt sugerør er håndlavet og bliver til i det lille værksted i indre København af Frida.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse 19 × 1 cm
Farve

Blå, Sort, Rød, Lyserød, Orange

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...