Kategorien indeholder 5 produkter

Viser alle 5 resultater

Active Filters: Clear Filters

Drik te i en mere miljøvenlig udgave med bæredygtigt tefilter

Er du en entusiastisk tedrikker, der nyder en kop te så snart, du kan komme til det? Så har vi information om tefiltre, du bør kende til. For de tebreve, som mange af os har derhjemme, indeholder op til 25 procent plastik. Helt op til de seneste par år har man ikke vidst, at mange tebreve udløser mikroplastik og nanoplast i hver enkelt kop, når brevet kommer i kontakt med varmt vand. Men det betyder dog heldigvis ikke, at du behøver at give afkald på din elskede te. 

Hos Simpelt.dk kæmper vi en brav kamp for at gøre det nemmere, mere praktisk og mere simpelt at leve bæredygtigt. Det er ofte ikke store ændringer, der skal til, men små ting, der kan gøre en forskel. Her på siden finder du mange forskellige og bæredygtige produkter, og det gælder selvfølgelig også relaterede produkter. Tag et kig på vores tefiltre, termoflasker, to go-kopper og økologisk te.

Derfor er det en god idé at overveje tebreve en ekstra gang

Når tebreve produceres, bruges en bestemt slags plastik ved navn polypropylen. Plastikken er med til at sikre, at teen bliver i tebrevene, når du tilsætter kogende vand. Men polypropylen kan ikke nedbrydes fuldstændigt, hvilket gør dem til et meget ubæredygtigt materiale og hverken mennesker, dyr eller natur har godt af mikroplast. 

Hvis du gerne vil reducere dit nogle gange overraskende og usynlige plastforbrug og undgå mikroplastik, er det derfor den løse te i et genanvendeligt tefilter, du skal kigge efter. Ud over at undgå plastik får du også meget mere ud af selve smagsoplevelsen ved at skifte til økologisk løs te. 

Under produktionen af tebreve bliver den løse te hakket, så tebladene bliver meget fine. Det gør også, at teen bliver udsat for mere luft, som gør, at den mister en del af sin smag – og det synes vi egentlig er en skam. 

Der er mange fordele ved at drikke løs te:

  • Løs te smager bedre på grund af de større teblade sammenlignet med minibladene i tebreve
  • Hele teblade indeholder gode stoffer såsom antioxidanter, der kan gøre meget godt for dit helbred
  • Løs te kommer i langt flere smagsvarianter