Find din hårtype

Hvilken hårtype har du egentlig? Og hvordan passer du bedst på din hårtype?

Hvad er hårtyper?

  • Hårdensitet: Hvor meget hår har du på hovedet? Antallet af hårstrå er både genetisk og bestemt af din livsstil. Både stress, ubalance i hormoner, usund kost og sygdom kan påvirke mængden af hårstrå i en retning, hvor du kan miste hår.

  • Hårdiameter: Hvor tykt er dit hårstrå? Hårets tykkelse er genetisk, og er ikke noget du kan påvirke. Din hårtype kan være tynd, medium eller tyk.

  • Fedt: Hvor meget fedter dit hår? Alles hovedbunde producerer naturlige olier og sebum. Det er dog forskelligt, hvor meget vi hver især producerer og hvor tydeligt det ses på håret. Du kan have fedtet hår, kombineret hår eller tørst hår.

  • Elasticitet: Hvor langt kan dit hårstrå strækkes? 
    Hvis dit hår er sundt og stærkt, kan det strækkes op til 50% i våd tilstand. Du kan selv teste det, ved at trække et hårstrå ud i badet, og trække det i hver sin retning. Knækker det hurtigt, har det lav elasticitet. Kan du trække håret langt, har det en god elasticitet. 

  • Hårporøsitet: Tager dit hår imod fugt? Du kan teste din porøsitet ved at lægge et hårstrå i et glas med vand. Vent et par minutter og se, hvor i glasset håret placerer sig. Hvis det placerer sig i overfladen, har du lav porøsitet. Hvis dit hår har lav porøsitet er det fordi antallet af porer er lavt, og hårstrået dermed ikke absorberer så meget vand. Det kan vise sig ved, at det tager lang tid at tørre dit hår. Hvis du har høj porøsitet vil det synke til bunden. Ofte er kemisk skadet hår med lav porøsitet. Dette hår kan også opleves som ofte at være frizzy og filtret.

Hårstruktur: Har du krøllet hår?

Du kan tjekke dit hårs krølle-struktur. Tag et hårstrå og læg det fladt på et bord.

Glat hår – håret ligger fladt på bordet og det er højst sandsynligt også et fint hår.

Bølget hår – håret bugter sig med s form.

Krøllet hår – Store løse eller tætpakkede krøller viser sig. Selvom du strækker hårstrået på bordpladen, vil det forblive krøllet

Kinky krøller – Super tætparket krøllet hår.

Bliv klogere på din hårtype

- og hvordan du plejer den korrekt
Krøllet hår

Krøllet hår

Fint hår

Fint hår

Fedtet hår

Fedtet hår

Tykt hår

Tykt hår

Skæl/tør hovedbund

Skæl/tør hovedbund

Kombineret hår

Kombineret hår

Skån håret med mindre varmestyling

Undgå for ofte varmestyling – Som med temperaturen i badet, så gælder det også at håret skades ved for høje temperaturer. Derfor bør du være varsom med for høj varme på føntørrer og styling-redskaber. Prøv at lade håret lufttørre så ofte som muligt, eller brug varmeregulerende redskaber, hvor du kan føntørre med kold luft.

Sådan vælger du den rette hårbørste

Red håret forsigtigt og rigtigt – Håret er skrøbeligst når det er vådt, og derfor bør du vælge en børste der ikke flår i dit hår, hvis du reder det i våd tilstand. Det gælder sådan set også, når du har tørt hår.

Vi anbefaler en børste i træ, da materialet er naturligt, og ikke skaber friktion med håret. Herudover har Simpelt hårbørste nogle store runde pinde, med godt mellemrum imellem, som gør den mild at rede håret med, og den masserer hovedbundens naturlige olier ud i hele hårstrået, hvilket både er sundt for håret, samt giver en naturlig glans.

Red gerne håret nede fra, hvor du tager spidserne først, og evt. holder fast midt på hovedet, så du ikke hiver i hele håret. Herefter kan du rede toppen, og derefter det hele samlet. Red gerne håret lige lidt længere, end du egentlig tænker, og få den fulde effekt af børstens egenskaber (hvis du bruger en Simpelt hårbørste).

Hårmassage - har flere fordele

Hovedbundsmassage – Massage af hovedbunden er faktisk rigtig sundt (og dejligt!). Hovedbunden har godt af at få en lækker massage, der stimulerer blodcirkulationen, det kan virke afslappende og som en hjælp til problematisk hovedbund.

Prioriter frisør-besøgene

Bliv klippet jævnligt – ja, det er nok ét af de råd, du har hørt fra din frisør, og måske også gerne ville imødekomme, men så er der det med penge, eller tid eller – ja andre gode/dårlige undskyldninger.

Faktum er, at det er klogt at blive klippet cirka 1 gang hver 2-3. måned, for at sikre at du ikke får spaltede spidser, og håret derved ser tyndt, skadet og selvom det vokser, aldrig synes længere, fordi spidserne bare ødelægges.